Svorio metimas – tai ne tik kalorijų ribojimas, bet ir sveikų įpročių formavimas. Daugelis žmonių, pradėdami mesti svorį, daro klaidą drastiškai sumažindami suvartojamų kalorijų kiekį, tačiau toks metodas dažnai baigiasi nusivylimu ir greitu svorio sugrįžimu. Norint numesti svorį efektyviai ir išlaikyti pasiektus rezultatus, svarbu ne tik valgyti mažiau, bet ir rinktis kokybiškus produktus.
Svarbiausi Sveiko Svorio Metimo Principai
Subalansuota mityba – būtina gauti visų reikalingų maistinių medžiagų.
Reguliarūs valgiai – valgant kas 3–4 valandas, stabilizuojamas cukraus kiekis kraujyje ir išvengiama alkio priepuolių.
Pakankamas baltymų kiekis – padeda išlaikyti raumenų masę ir ilgiau išlikti sotiems.
Kokybiški angliavandeniai – pasirinkus pilno grūdo produktus, daržoves ir vaisius, išvengiama cukraus šuolių kraujyje.
Sveiki riebalai – avokadai, riešutai, alyvuogių aliejus gerina medžiagų apykaitą.
Vanduo – būtina išgerti bent 2 litrus per dieną.
Savaitės mitybos planas svorio metimui
Pirmadienis
Pusryčiai: Avižinė košė su cinamonu, riešutais ir šaukšteliu medaus.
Pietūs: Kepta vištiena su grikiais ir šviežiomis daržovėmis.
Vakarienė: Varškė su uogomis ir šaukšteliu medaus.
Užkandžiai: Juodasis šokoladas, riešutai.
Antradienis
Pusryčiai: Pilno grūdo blynai su graikišku jogurtu ir uogomis.
Pietūs: Kepta lašiša su bulvėmis ir salotomis.
Vakarienė: Omletas su daržovėmis ir avokadu.
Užkandžiai: Obuolys, riešutai.
Trečiadienis
Pusryčiai: Avižiniai blynai su bananais ir žemės riešutų sviestu.
Pietūs: Troškinta vištiena su rudaisiais ryžiais ir brokoliais.
Vakarienė: Kepta menkė su šviežiomis salotomis.
Užkandžiai: Juodasis šokoladas, migdolai.
Ketvirtadienis
Pusryčiai: Varškė su uogomis ir šaukšteliu medaus.
Pietūs: Vištienos kepsnys su saldžiomis bulvėmis ir daržovėmis.
Vakarienė: Salotos su tunu, alyvuogių aliejumi ir kiaušiniu.
Užkandžiai: Graikiniai riešutai, obuolys.
Penktadienis
Pusryčiai: Pilno grūdo blynai su varške ir medumi.
Pietūs: Kepta lašiša su bolivine balanda ir salotomis.
Vakarienė: Kiaušinienė su avokadu ir pomidorais.
Užkandžiai: Juodasis šokoladas, migdolai.
Šeštadienis
Pusryčiai: Avižinė košė su riešutais ir bananais.
Pietūs: Kepta vištiena su bulvėmis ir salotomis.
Vakarienė: Varškė su uogomis ir medumi.
Užkandžiai: Juodasis šokoladas, graikiniai riešutai.
Sekmadienis
Pusryčiai: Blynai iš avižų su bananu ir graikišku jogurtu.
Pietūs: Kepta menkė su bolivine balanda ir daržovėmis.
Vakarienė: Omletas su avokadu ir pomidorais.
Užkandžiai: Juodasis šokoladas, riešutai.
Laikantis šio mitybos plano, galima sveikai ir palaipsniui numesti svorį. Svarbu, kad maistas būtų ne tik sveikas, bet ir skanus, todėl verta eksperimentuoti su prieskoniais ir naujais receptais. Be to, nepamirškite fizinio aktyvumo – net ir 30 minučių pasivaikščiojimo kasdien gali padėti pasiekti geresnių rezultatų. Svarbiausia – kantrybė ir nuoseklumas!