Svorio metimas gali būti iššūkis, ypač jei mėgstate saldumynus, blynus, žuvį ir vištieną. Tačiau geros naujienos yra tai, kad norint pasiekti savo tikslą, nebūtina atsisakyti mėgstamų patiekalų. Svarbu tinkamai subalansuoti mitybą ir laikytis keleto pagrindinių principų.
Pagrindiniai Sveiko Svorio Metimo Principai
- Kalorijų deficitas – suvartoti mažiau kalorijų, nei organizmas sunaudoja.
- Baltymų gausi mityba – vištiena, žuvis, kiaušiniai, varškė padės išlaikyti sotumą.
- Sveiki angliavandeniai – pilno grūdo produktai, daržovės suteiks ilgalaikę energiją.
- Geri riebalai – alyvuogių aliejus, avokadai, riešutai prisideda prie sveikatos.
- Vandens vartojimas – bent 2 litrai per dieną padeda medžiagų apykaitai.
- Mėgstami patiekalai su saiku – galima valgyti blynus ir saldumynus, bet pasirinkti sveikesnes versijas.
Savaitės Mitybos Planas (Kovo 17 – 23 d.)
Pirmadienis
Pusryčiai: Avižinė košė su riešutais ir medumi. Pietūs: Orkaitėje kepta vištiena su grikiais ir daržovėmis. Vakarienė: Varškės apkepas su cinamonu. Užkandžiai: Juodasis šokoladas, sauja migdolų.
Antradienis
Pusryčiai: Pilno grūdo blynai su graikišku jogurtu ir uogomis. Pietūs: Kepta lašiša su bolivine balanda ir špinatų salotomis. Vakarienė: Omletas su daržovėmis ir avokadu. Užkandžiai: Obuolys, riešutai.
Trečiadienis
Pusryčiai: Avižiniai blynai su bananais ir riešutų sviestu. Pietūs: Vištienos kepsnys su lęšiais ir šviežiomis daržovėmis. Vakarienė: Kepta menkė su brokoliais. Užkandžiai: Juodasis šokoladas, migdolai.
Ketvirtadienis
Pusryčiai: Varškė su uogomis ir medumi. Pietūs: Vištienos kepsnys su saldžiomis bulvėmis ir avokado salotomis. Vakarienė: Salotos su tunu, alyvuogių aliejumi ir kiaušiniu. Užkandžiai: Graikiniai riešutai, džiovinti vaisiai.
Penktadienis
Pusryčiai: Pilno grūdo blynai su varške ir medumi. Pietūs: Kepta lašiša su bolivine balanda ir šviežiomis salotomis. Vakarienė: Kepti kiaušiniai su špinatais ir feta. Užkandžiai: Juodasis šokoladas, saulėgrąžų sėklos.
Šeštadienis
Pusryčiai: Avižiniai blynai su klevų sirupu ir graikiniais riešutais. Pietūs: Kepta vištiena su kuskusu ir pomidorų padažu. Vakarienė: Varškė su cinamonu ir uogomis. Užkandžiai: Graikiniai riešutai, juodasis šokoladas.
Sekmadienis
Pusryčiai: Pilno grūdo skrebutis su riešutų sviestu ir bananais. Pietūs: Keptas upėtakis su bolivine balanda ir daržovėmis. Vakarienė: Salotos su kiaušiniais, alyvuogėmis ir fetos sūriu. Užkandžiai: Džiovinti vaisiai, migdolai.
Šis mitybos planas leidžia valgyti mėgstamus patiekalus ir palaipsniui mažinti svorį. Svarbiausia – išlaikyti balansą ir reguliariai būti fiziškai aktyviems. Net maži pakeitimai gali duoti didelius rezultatus!