• Reklama
  • Kontaktai
  • Pranešk naujieną
Pranešimas
MadeinVilnius.lt
  • Naujienos
    • Miestas
    • Mikrorajonai
    • Rajonas
      • Trakai
      • Lentvaris
      • Medininkai
      • Širvintos
    • Lietuvos naujienos
    • Užsienio naujienos
    • Vilniečiai
    • Švietimas
    • Sportas
    • Turizmas
  • Verslas
    • Vilniaus rinka
    • Statybos Vilniuje
    • Nekilnojamas turtas
    • Technologijos
    • Užsienio investicijos
    • Startuoliai
  • Pramogos
    • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Koncertai
    • Festivaliai
    • Teatras
    • Parodos
    • Kinas
  • Transportas
    • Viešasis transportas
    • Vilniaus gatvės
    • Oro uostas
    • Traukiniai
  • Sportas
    • Krepšinis
    • Futbolas
    • Plaukimas
    • Lengvoji atletika
    • Tenisas
    • Auto sportas
    • Rankinis
    • Ledo ritulys
  • Statybos
  • Renginiai
  • ○︎○︎○︎
    • Istorija
      • Senasis Vilnius
      • Vilniaus miesto studija
      • Neatrastas Vilnius
    • Maistas
      • Sostinės geriausieji
      • Nauja vietelė
      • Vilniečiai rekomenduoja
      • Maistas ant ratų
    • Eurovizija
    • Orai Vilniuje
    • Horoskopai
    • Stilius
    • Savaitės klausimas
    • Vilniečio balsas
    • Temų sąrašas
Suasmeninta
Šrifto dydžio keitimasAa
MadeinVilnius.ltMadeinVilnius.lt
  • Naujienos
  • Verslas
  • Pramogos
  • Transportas
  • Maistas
  • Statybos Vilniuje
  • Sportas
  • Istorija
  • Vilniaus istorija
  • Savaitės klausimas
Paieška
  • Naujienos
    • Miestas
    • Mikrorajonai
    • Rajonas
    • Lietuvos naujienos
    • Užsienio naujienos
    • Vilniečiai
    • Švietimas
    • Sportas
    • Turizmas
  • Verslas
    • Vilniaus rinka
    • Statybos Vilniuje
    • Nekilnojamas turtas
    • Technologijos
    • Užsienio investicijos
    • Startuoliai
  • Pramogos
    • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Koncertai
    • Festivaliai
    • Teatras
    • Parodos
    • Kinas
  • Transportas
    • Viešasis transportas
    • Vilniaus gatvės
    • Oro uostas
    • Traukiniai
  • Sportas
    • Krepšinis
    • Futbolas
    • Plaukimas
    • Lengvoji atletika
    • Tenisas
    • Auto sportas
    • Rankinis
    • Ledo ritulys
  • Statybos
  • Renginiai
  • ○︎○︎○︎
    • Istorija
    • Maistas
    • Eurovizija
    • Orai Vilniuje
    • Horoskopai
    • Stilius
    • Savaitės klausimas
    • Vilniečio balsas
    • Temų sąrašas

Atraskite mus

  • Reklama
  • Kontaktai
  • Pranešk naujieną
  • Naujienos
  • Verslas
  • Pramogos
  • Vilniaus istorija
  • Maistas
  • Stilius

Populiariausi straipsniai

Naršykite šios dienos populiariausias naujienas!

Sinoptikė: šiluma grįžta – prognozuojama jau 20 laipsnių šiluma

5 8

Trys Zodiako ženklai, kurie gegužės antroje pusėje gali laimėti didelę pinigų sumą

2 3
Sodra

Atskleidė, kaip apmokestins pensijas ir kitas išmokas

3 13

Lik prisijungęs

Raskite mus socialiniuose tinkluose
130kSekėjaiPatinka
1.7kSekėjaiSekti
7.1kSekėjaiSekti
Turite paskyrą? Prisijungti
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai
  • Privatumo politika
© 2012-2023. UAB „Naujosios medijos grupė”. Visos teisės saugomos.
Be kategorijos

Iš interneto platybių – į paviljoną turgavietėje

Evaldas Činga
2017 m. rugsėjo 12 d. 12:06
4 min. skaitymo
Dalintis

Kai dauguma verslininkų kaip maldelę kartoja, kad „jei tavęs nėra internete, tavęs nėra visai“, dalis prekyba internetine arba tiesioginiais pardavimais užsiimančių verslininkų žengia į fizines pardavimo vietas, nes… internetu neparagausi, neužuosi ir nepačiupinėsi.

Internete neparagausi…

„Mūsų produktas išskirtinis, tačiau tą išskirtinumą galima pajausti tik paragavus, pauosčius. Paaiškinti kuo skiriasi pramoniniu būdu ir natūraliai saulėje džiovintas ekologiškas pomidoras ar vynuogė internetinėje parduotuvėje – neįmanoma. O žmonės iš patirties dar nelabai žino tokių dalykų“, – sako „Gamtos bučinys“ vadovas Donatas Pauliukonis.

Kol kas tik internete ekologiškomis džiovintomis uogomis, riešutais ir augalinėmis pastomis prekiaujančios bendrovės vadovas sako, kad pradėjus veiklą gan greit suprato, kad reikia ieškoti gyvo kontakto su žmogumi.

„Mes galime parašyti, kad mūsų parduodama lukštentų kanapių pasta yra ekologiška, malta akmens girnomis, bet ką tai duoda žmogui, kuris nežino net kas ta kanapių pasta yra ir ką su ja daryti? Manau, kad turguje, kur bus didesnis žmonių srautas, prieis, paragaus, palygins ir pamėgs arba ne. Galbūt vėliau pirks internete, bet internete juk to pirmo paragavimo nebus“, – aiškina D. Pauliukonis, kodėl nusprendė įrengti fizinę prekybos vietą netrukus Vilniuje atsidarysiančiame „Benedikto turguje“.

Pirkėjai į internetą ateina iš turgaus

Verslininkui pritaria ir bendrovės „Ekomarket“ bendrasavininkė Jūratė Baršauskienė, internete prekiaujanti ekologiškais Lietuvos ūkininkų produktais.

„Stragių ekologinio ūkio bei kitų ūkininkų išaugintais produktais prekiaujame ir gyvai, ūkininkų turgeliuose, ir interneto parduotuvėje. Pastebėjome, kad daugiau žmonių po gyvo susitikimo turguje ateina į internetą, nei atvirkščiai. Ekologiški produktai populiarūs, bet tai vis tiek produktas, kurio prieš perkant norisi paragauti, o kai jau žinai skonį, galima ir internetu nusipirkti“, – sako J. Baršauskienė.

Taip pat, pasak moters, fizinė prekybos vieta suteikia daugiau galimybių. Jei internetu „Ekomarket“ prekiauja tik produktais, nuolatinėje fizinėje prekybos vietoje ketina pasiūlyti ir užkandžių.

Prekybos vietą „Ekomarket“ taip pat pasirinko gruodį duris atversiančiame „Benedikto turguje“. „Svarstėme įvairius variantus, tačiau atskira parduotuvėlė yra gana izoliuota ir, kaip ir interneto parduotuvės atveju, apie ją klientas turi žinoti, kad galėtų ateiti, o turguje bus nuolatinis žmonių srautas. Nuolatinė prekyvietės vieta leis įsikurti geriau, nei tik tam tikromis dienomis veikiantys ūkininkų turgeliai“, – dėsto J. Baršauskienė.

Galimybė parduoti šviežią maistą

Turgų, kaip idealią verslo plėtros vietą mato ir maistiniais augalų daigais bei sėklomis prekiaujančios bendrovės „Saudaiga“ vadovas Gytis Antanauskas. „Iki šiol prekiavome tik tiesiogiai su mažmenininkais, tiekėme daigus restoranams, kavinėms, interneto parduotuvėms, kitiems tarpininkams tarp mūsų ir kliento. Bet norime plėstis ir užmegzti tiesioginį kontaktą su pirkėju. Turgus, tai vieta, kur tą galima padaryti paprasčiausiai“, – sako G. Antanauskas.

Naujajame turguje verslininkas planuoja ne tik prekiauti daigais, bet užsiimti ir tam tikra švietėjiška veikla. „Pardavinėsime daigyklas bei sėklas daiginimui, dalinsimės daiginimo patirtimi, kad sveiko maisto gerbėjai galėtų daigais apsirūpinti savo namuose ir valgyti juos visiškai šviežius“, – dalinasi planais G. Antanauskas.

Pasak daigus auginančio vyro, galimybė turguje prekiauti šviežiais daigais – taip pat viena priežasčių, paskatinusi rinktis būtent šią prekybos vietą. „Dabar įsigyti valgomų daigų, tarkim saulėgrąžų, ne problema. Tačiau jie skaniausi visai švieži – 1–2 dienų. O prekybos centruose juos daigina net ir penkias dienas, bet tada jau visai kitas skonis“, – dalinasi patirtimi G. Antanauskas.

ŽYMOS:Benedikto turgusTurgusūkininkai
Dalintis
Kaip vertinate šį straipsnį?
Labai patiko0
Nustebino0
Gerai0
Nuobodu0
Nesąmonė0

Rekomenduojami Video

- Reklama -

Ar reikalingas naujasis Alberto tiltas per Nerį?

Jums taip pat gali patikti

Miestas

Patraukliose miesto vietose bus leidžiama prekyba iš automobilių

4 komentarai
3 3
Miestas

Teismas: Vilniaus valdžia neteisėtai draudė ūkininkams į protestą vykti su priekabomis

Renginiai

Vilniuje vyksta sūrių festivalis

MadeinVilnius.lt
Apie Vilnių ir Vilniaus kraštą su nauju požiūriu – pozityviai, optimistiškai ir su šviežio oro gūsiu.
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai
  • Privatumo politika

Visos teisės saugomos © 2012-2025  UAB „Naujosios medijos grupė”. Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką UAB „Naujosios medijos grupė” sutikimą.

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Pamiršote slaptažodį?