Reaguojant į įvykius Turkijoje ir Sirijoje, Lietuvos kultūros organizacijos, menininkai buriasi ir organizuoja solidarumo renginį. Renginys vyks pirmadienį, vasario 13 d. nuo 18 val. Mo muziejuje.

„Solidarizuodamiesi su Turkiją ir Siriją sukrėtusiu ir neregėtas kančias sukėlusiu žemės drebėjimu, Lietuvos menininkai ir kultūros organizacijos vasario 13 d. inicijuoja palaikymo vakarą. Solidarumą su nukentėjusiaisiais siekiame išreikšti performansu, diskusija ir kitomis meno raiškomis renginio metu MO muziejuje“, –  rašoma kvietime.

Po performanso vyks diskusija su humanitarinėmis organizacijomis, aktyvistais ir menininkais.

Programa:

17.30 val. durys.
18.00 val. XYZ collective – lietuvių menininkų, susibūrusių specialiam solidarumo performansui, pasirodymas. Atlikėjai: Barbora Matonytė, Denisas Kolomyckis, Liudvikas Kesminas.
18:25 val. organizatorių žodis.
18.35 val. diskusija apie tai, kaip mes, žmonija, iš įvairių perspektyvų reaguojame į tokias tragedijas kaip žemės drebėjimas. Politikos. Visuomenės. Kultūros. Diskusijos moderatorius Jonas Tertelis (Artscape); dalyviai: Farah Mohammed (edukatorė), Eglė Murauskaitė (Marylando universiteto vyriausioji mokslininė ir saugumo ekspertė), Karolis Vyšniauskas (Nara), Luka Lesauskaitė (Lietuvos Raudono Kryžiaus Draugija).
19.35 val. atviras mikrofonas (open mic). Kiekvienas iš auditorijos kviečiamas išreikšti savo palaikymą savo norima forma – daina, eilėraščiu, kalba, šokiu, monologu ar dialogu ir pan.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

22 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar karinių pratybų metu Vilniuje turi būti skelbiama komendanto valanda?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist