Pristatome šio savaitgalio (rugpjūčio 13-15 d.) TOP 10 renginių anonsą.

1. Vilniaus šviesų festivalis

Kur? Įvairios vietos Kada? Rugpjūčio 13-15 d.

Vilniaus šviesų festivalis į sostinę grįžta Žolinių savaitgalį. Simbolinėmis šviesos instaliacijomis sausio 22–25 d. su gimtadieniu Vilnių pasveikinęs festivalis buvo perkeltas į vasarą. Miesto gimtadienio proga sausio 25 d. kasmet vykstantis ir Vilnių šviesos meno improvizacijomis tamsiausiu metų laiku džiuginantis festivalis šiais metais sostinės gyventojus ir svečius kvies susitikti rugpjūčio 13–15 d.

Plačiau apie renginį skaitykite čia.

2. Žolinės Trakuose

Kur? Trakai Kada? Rugpjūčio 13-15 d.

Rugpjūčio 13-15 d. Karaimų (Kopūstinės) saloje (pirma sala einant į Salos pilį) vyks „Kopūstinės kermošius“ ir Šv. Mergelės Marijos dangun ėmimo šventė, Žolinės procesija Trakų miesto gatvėmis. Dėl Trakų krašto bendruomenių bei jų meninių kolektyvų pasirodymų, tradicijų puoselėjimo žaidimų ir kitų veiklų pagalba, Kopūstinės kermošius sulaukia didelio lankytojų susidomėjimo iš Lietuvos ir užsienio.

3. Moterų bėgimas

Kur? V. Kudirkos aikštė Kada? Rugpjūčio 14 d. (šeštadienis) 16:00 val.

Rugpjūčio 14 d. „Moterų bėgimas“ visas moteris kviečia į unikalią bėgimo šventę. 5 km bėgimas ir daug pramogų, konkursų bei išskirtinių patirčių laukia jūsų! Registruokis jau dabar, kviesk drauges, koleges: kartu bėgti smagiau!

4. „Vasaros kinas“ prie Vingio parko tilto

Kur? Vingio parko tilto pieva Kada? Rugpjūčio 15 d. (sekmadienis) 15:30 val.

„Vasaros kino“ sezonas jau įpusėjo! Šį sekmadienį (rugpjūčio 15 d.) „Kino pavasaris“ ir „Cgates“ kviečia praleisti kartu pievoje šalia Vingio parko tilto. Jūsų lauks net trys nemokami lauko kino seansai: nuotaikinga animacija VAMPYRIUKAS, prancūziška komedija MEILĖS REIKALAI ir ironiška lenkų kino meistrės pasakėčia SNIEGO DAUGIAU NEBUS. Jei savaitgalį būsite mieste – susitikime!

„Vasaros kino“ seansus iš dalies finansuoja Lietuvos kino centras ir Vilniaus miesto savivaldybė. Projekto partneris – Vilniaus kino biuras.

5. Tradicinis bėgimas „Vilkų takais“

Kur? Vingio parkas Kada? Rugpjūčio 14 d. (šeštadienis) 10:00 val.

Rugpjūčio 14 dieną sostinės Vingio parke vyks septintasis tarptautinis bėgimas „Vilkų takais“ („Tropem Wilczym“), skirtas Pamirštiesiems kariams atminti. Įprastai bėgimas vyksta pavasario pradžioje, tačiau šiemet, dėl su pandemija susijusių apribojimų, jį nuspręsta rengti rugpjūčio viduryje.

Šis bėgimas pasižymi tuo, kad jame dalyvauja daug lietuviškų ir lenkiškų mokyklų moksleivių, skautų, Lietuvos karių, taip pat nemažai vilniečių ir bėgimo mėgėjų iš kitų miestų. Dalyvaudami šiame renginyje žmonės pagerbia atminimą tų karių, kurie už savo tikėjimą laisve ir teisingumu paaukojo savo gyvybes.

6. Nemokama ekskursija po Panerių memorialą

Kur? Panerių memorialas Kada? Rugpjūčio 15 d. (sekmadienis) 12:00 val.

Rugpjūčio 15 d., 12 val., lankytojai kviečiami į ekskursiją po Panerių memorialą su vienu iš spaudai rengiamos kolektyvinės monografijos „Nusikaltimų pėdsakai neišnyksta. Masinės žudynės Panerių miške 1941-1944“ autoriumi – Lietuvos istorijos instituto mokslininku Sauliumi Sarcevičiumi. Ekskursijos metu lankytojams bus pristatomi 2015-2019 m. Panerių memoriale vykdytų tyrimų rezultatai ir nauji atradimai.

7. ROTUŠĖS KOLONADA 2021

Kur? Rotušė Kada? Rugpjūčio 13 d. (penktadienis) 19:00 val.

Nemokamus pasirodymus vilniečiams ir miesto svečiams savaitgaliais dovanos Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO, Lietuvos kariuomenės orkestras, grupė „Studija“, Veronika Chichi Quartet, orkestras „Trimitas“, choras „Jauna muzika“ ir daugelis kitų.

Rugpjūčio 13 d. 19 val. Džiazo ir poezijos metamorfozės NUO MICKEVIČIAUS IKI MAČERNIO
Dalyvauja: A. Anusauskas (sintezatoriai), aktoriai: M. Ancevičius, J. Kalvaitytė, P. Vaisieta, J. Vilūnaitė,  A. Vozbutas

8. Festivalio „Prokovskije kolokola“ pradžios koncertas

Kur? Lietuvos nacionalinė filharmonija Kada? Rugpjūčio 13 d. (penktadienis) 19:00 val.

Lino Rimšos, Gintauto Venislovo ir Jievaro Jasinskio muzikinė padėka.

„Buvo tokia diena“. Kūrinys skirtas karaimų tautai ir jos istorijai paminėti, muzikine kalba ir karaimų poezijos pagrindu apmąstomi žmogaus ir tautos likimai.

 „Retrospektyva“. Nuo 2009 m. Lietuvos tautinių mažumų folkloro ir etnografijos centras  inicijuoja naujų World music stiliaus muzikos kūrinių atsiradimą, jų pristatymą ir sklaidą. Šios iniciatyvos dėka pasaulį išvydo 9 unikalūs kūriniai įvairių, Lietuvoje gyvenančių tautų etninės muzikos temomis, kuriuose garsiausi mūsų šalies kompozitoriai  įamžino ryškiausius muzikinio folkloro pavyzdžius ir atskleidė savo požiūrį į amžinąsias dvasines vertybes. 2020 m., minint šios iniciatyvos 10 metų sukaktį, organizatoriai pristato geriausių 2009-2019 m. sukurtų  World music stiliaus kūrinių „Retrospektyvą“, pristatančią geriausius opusų fragmentus.

9. III Žolinių maratonas

Kur? Vingio parkas Kada? Rugpjūčio 15 d. (sekmadienis) 09:00 val.

Žolinė, ypač kur bendruomenės atsigauna ir suvienija žmones, įgauna naują skambesį. Ji tampa ne tik su bažnytine, bet ir bendruoniškumo švente.

Tikėta – kas kartu nešvęs Žolinės, bus neturtingas, nelaimingas, vienišas, nelaimėje neparemtas.

Todėl ir mes rengiame šį bėgimą, kad sukviesti bėgimo bendruomenę atšvęsti šią šventę sveikai, linksmai, prasmingai ir blaiviai.

Kviečiame į jau trečią kartą rengiamą Žolinių maratoną, kuris tradiciškai vyks Vingio parke ir bėgsime sertifikuota trasa.

10. Vaidas Baumila. Kaukai ir Aitvarai

Kur? Vasaros terasa Kada? Rugpjūčio 13 d. (penktadienis) 20:30 val.

Miško laumės, raganos, velniai, ruoškit balsus ir šokių batelius!

Vaidas kviečia pasimėgauti paskutiniu vasaros mėnesiu kartu vieninteliuose šios vasaros koncertuose Vilniuje bei Kaune. Atlikėjas su grupe neabejotinai ne kartą atliks ir jau neatsiejamą lietuviškos vasaros hitą “Kunigunda”.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

13 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar karinių pratybų metu Vilniuje turi būti skelbiama komendanto valanda?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist